Almanca Aile Birleşim Kursu
Aile birleşim kursları, Almanya’da yaşayan eşlerin yanına gitmek isteyenler için tasarlanmış bir programdır. Almanya’ya Aile Birleşim Programı ile gitmen isteyen eşlerden SD1 sertifikası istenir. İşte tam bu noktada British Point ailesi olarak sizlere uzman eğitmen kadromuzla, sınav geçme garantili eğitim veriyoruz…
Özellikle aile birleşimi çerçevesinde ülkeye gelecek olan bireylerin Almanya’da uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla, Almanya’ya giriş yapmadan önce basit Almanca dil bilgilerinin kanıtlanması gerekmektedir.
Beklenen en basit seviyede Almanca bilgileri, örneğin “Eğitim durumunuz nedir?” veya “Bu aralar çalışıyor musunuz”? gibi sorulara cevap verebilmek gibi. Uyum gereksinimleri belirgin bir şekilde az olan yabancılar, dil bilgilerini kanıtlama zorunluluğundan muaf tutulurlar.
Grup Programlarımız;
Aile Birleşim Kurslarımız 2 kur, 160 ders saatinden oluşmaktadır. Her kur ise 1,5 aylık zaman dilimlerinde programlanmaktadır. Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 19:00 – 21:30 saatleri arasında yapılmaktadır. Programımız alanında uzman, birçok kez deneyimlemiş eğitmenlerle ilerlemektedir. Ders içeriğinde Almanca öğrenmenin yanı sıra Almanya ile ilgili genel bilgilerde öğrenci ile paylaşılır. Sınav odaklı hazırlanılan öğrenme tekniği sayesinde sınavdan geçme garantisi verilmektedir.
Kişiye Özel Eğitim;
Grup eğitimine programı uymayan katılımcılara özel ders şeklinde Aile Birleşim Kurslarımız vardır. Program tamamen katılımcının uygun olduğu gün ve saatlere göre belirlenir. Birleşimi A1 (Start Deutsch 1) sınavı dört bölümden oluşmaktadır.
Konuşma | Okuduğunu anlama | Yazma | Dinleme
Kurs sonunda öğrenciler aşağıdaki becerileri yerine getirebilecek Almanca bilgisine sahip olur.
Mesajları, yapılan duyuruları ve kısa konuşmaları anlayabilirsiniz.
Yazılı kısa mesajlardan, kamuya yönelik bilgi levhalarından ve küçük ilanlardan sizin için önemli olan bilgileri alabilirsiniz.
Rakamları, miktarları, saatleri ve fiyatları söyleyebilir ve anlayabilirsiniz.
Basit ve kişisel bilgilere yönelik formları doldurabilirsiniz.
Kendinizi tanıtabilir ve size yönelik basit soruları cevaplarsınız.
Aile Birleşimi İçin Gereken Belgeler Nelerdir?
Yeni uyum yasası gereğince, Almanya’da yaşayan biriyle (Türk, Alman vatandaşı olması fark etmiyor) evlenen her Türk vatandaşı ülke sınırlarına girmeden önce Almanca Aile Birleşim sınavına girmek ve başarılı olmak zorundadır. 100 üzerinden 60 puan alan katılımcılar, vize başvurusunda bulunabilirler. Yurtdışından yaşayan eşin son üç aylık çalışma bordrosu, evinin metrekaresi (minimum 40, gelirin iki kişiye yetecek düzeyde olması diğer şartlar arasındadır.
Türkiye’de Evlenenlerin Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Türk vatandaşı ile Türk vatandaşının evliliğinde; belediyelerde öngörülen evraklarla işlemler yapılır. Alman vatandaşı ile Türk vatandaşının evlenmesinde ise, Alman vatandaşının, Almanya’dan alması gereken evraklar şunlardır.
Evlenme ehliyet belgesi (Ehefähigkeitszeugnis), bu belge en fazla 6 ay için geçerlidir.
Nüfus kayıt belgesi (Uluslararası)
Boşanmış ise boşanma kararının (Rechtsfähiges Scheidungsurteil) tercümesi ve Apostille Almanya’da Evlenenlerin Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Tarafların biri Alman veya çifte vatandaş ise, evlilik belediyelerde yapılır. Başvuru Esnasında Türk Vatandaşları İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?
Pasaport ve nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri
İkametgah belgesi (Anmeldung)
Evlenme ehliyet belgesi (Ehefähigkeitszeugnisses) uluslararası
Nüfus kayıt belgesi
Bosanmış ise, boşanma kararının(kesinleşmiş karar olması gerekir – Rechtskräftige Scheidungsurteil) Valilik veya kaymakamlıktan alınan Apostille belgesi
Vukuatlı nüfus kayıt belgesi
Fotoğraf (1 adet)
Başvuru Esnasında Alman Vatandaşları İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Personalausweis aslı ve fotokopisi
Bescheinigung aus Melderegister (mahalle polisinden)
Geburtsurkunde nin bir fotokopisi
Boşanmış ise Rechtskräftige Scheidungsurteil (kesinleşmiş boşanma kararı)
Fotoğraf (1 adet)
Türk Vatandaşı ile Türk Vatandaşının Evliliği İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Evlilik işlemi T.C. Konsolosluklarında veya Standesamt (belediye) ta yapılır. Gerekli, belgeler,
Almanya’da evliliğin birinci şıkkında belirtilenlerle aynıdır.
Çifte Vatandaş Olan (Alman ve Türk) Kişilerin Evliliğinde Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?
Alman yasalarına göre, taraflar Alman vatandaşı sayıldığından, evlilikleri de belediyede (Standesamt) yapılır. Çifte vatandaşlar, evlilik için gerekli belgelerin dışında, Türkiye’den nüfus kayıtlarını, boşanmış ise boşanma kararını ve valilikten alınacak Apostille belgesini getirmek zorundadır.
Pasaport
Nüfus dairesinden alınma evlenme kayıt örneği
Vukuatlı nüfus kaydı
Nüfus cüzdanı
Evlenme cüzdanı ve fotokopisi
Alman eşin oturma, çalışma izinleri
Almanya sınırlarındaki evin kira kontratı